fredag 2 januari 2015

Fördelarna med WordPress

WordPress är ett prisbelönat publiceringsverktyg

WordPress är ett publiceringsverktyg. Bland de över 90 miljoner webbplatser som använder WordPress idag som sitt publiceringssystem för att bygga sin hemsida är bland annat flera stora tidningar i Sverige.

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för privatperson som företag.

Världens största publiceringsverktyg för webben
WordPress är det webbpubliceringssystem som idag är absolut populärast och det som växer snabbast, det öppnas varje dag en stor mängd nya webbplatser som stoltserar med ”Powered by WordPress”. Mer än varannan webbplats som använder ett webbpubliceringsverktyg idag bygger på WordPress, och drygt 20% av alla nya webbplatser använder systemet.Öppen källkod gratis är gott
WordPress är open source, eller öppen källkod på svenska, och är kostnadsfritt, du kan alltså ladda ner och använda publiceringsverktyget gratis, utan att behöva betala några licensavgifter. 

WordPress distribueras under en GNU General public-licens som innebär att utvecklare är tillåtna att själva ändra och förbättra koden. Denna flexibilitet och utbyggbarhet gör att det i princip inte finns några begränsningar på vilken typ av webbplats man kan bygga. 

Oftast behövs hjälp av en utvecklare för att anpassa webbplatsen och alla plug-ins så att det fungerar perfekt, men när webbplatsen väl är uppe är administrationen väldigt enkel. Det går snabbt att lära sig WordPress och att lägga till texter, bilder, länkar och annat innehåll.

Bra anpassat för sökmotorer
Den snabba och sökmotorvänliga grunden i WordPress tillsammans med goda kunskaper inom sökmotoroptimering ger goda förutsättningar för att kunna skaffa sig en bra ranking bland Google’s sökresultat. 

Grunden i WordPress är väl utformad och plattformen lever upp till sin slogan Code is Poetry, med en bra webbutvecklares hjälp blir det enkelt för Google och andra sökmotorer att hitta och indexera innehållet på webbplatsen.

Fördelarna med WordPress
  • Lätt att lära sig med en tydligt och användarvänligt admingränssnitt.
  • Mycket sökmotorvänligt
  • Open Source – ständigt nya förbättringar från tusentals utvecklare
  • Tillgång till en mängd gratis funktioner och plug-ins
  • Kan uppdateras via smartphone

Som du ser finns det många fördelar med WordPress mot andra CMS-verktyg som Drupal eller Joomla. Ska du starta en egen hemsida så tycker jag självklart att du först ska testa WordPress! Är säker på att du kommer att gilla det.