torsdag 13 april 2017

Att lära sig bildredigering av foton
Ända sen jag började lära mig att fotografera har jag känt att jag inte var så bra på bildbehandling och bildredigeringen eller retusch. Därför bestämde jag mig för att gå en kurs i bildredigering av fotografier. 

Gå en kurs i fotografering!

Jag gick en fotokurs hos Fotograf Stockholm som jag även lärt känna lite tidigare då vi arbetar i samma område. Vanliga program som man brukar använda är Photoshop och Lightroom från Adobe. Båda programmen är väldigt bra medans Photoshop är klart mer avancerat.

Nu efter jag gått kursen och testat en del på egen hand så har jag lärt mig att utföra fotoretusch och digital bildbehandling. Nu för tiden när jag fotar så känns det tryckt att veta att man kan redigera bilderna på rätt sätt, att t.ex. kunna to bort röda ögon eller ett annat störande moment i bilden eller att kunna ta bort en person ur bilden.

Här är en bild på Stockholm Stadshus som jag besökte i veckan för att ta lite bilder. Just då var det ett bröllopspar som hade vigt sig och en annan fotograf som jag kände som var där och fotograferade paret. Efter det blev det att dra hem och testa att redigera och snygga till bilderna, vad tycker ni om bilden? Visst blev det bra!Det jag lärt mig är att när man använder professionell programvara på färgkalibrerade enheter har man full kontroll över processen och kan efterredigera bilderna så som man vill ha dem! Det jag brukar justera är allt från färger, till friläggningar och bildmontage samt porträtt.

Snygga foton och bilder med klara färger skapas genom att korrigera kontrast och skärpa! Det jag börjat göra nu är att gå igenom alla gamla tidigare bilder som jag tagit för att ge de gamla fotografier ett nytt liv. Bilder som tidigare har varit lite misslyckade kan nu räddas och få nytt liv i den digitala eran av bildredigering.

Må gott!
/Marcus